sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Välillä voi tehdä hyvää

Hei !

Ajattelin kertoa asiasta, josta olen ylpeä ja tooodella innoissani. Hommasin nimittäin World Visionin kautta itselleni kummilapsen Afrikasta, tarkemmin Ugandasta. :)

Kummilapsestani en aio sen tarkempaa kertoa, mutta hän on pikkuinen neiti, joka tykkää tanssimisesta. Ikää tulee kesällä 3 vuotta. Olen nyt saanut itselleni kummipaketin, jossa on tytön ja hänen perheen esittely ja kuvat. Kirjeenvaihtopaketti tuli pari viikkoa sitten, ja tänään kirjoitimme Mikon kanssa oman esittelyn ja ensimmäisen kirjeen. Laitoimme kirjeen mukana myös pienen kuvakirjan, jota tämä A saa sitten lukea ja katsella.

Kuvassa näkyy alla esittelylehtinen, jossa oli kaikenlaisia kysymyksiä meistä ja meidän arjesta. Lisäksi saimme tuollaisen "mitan", jonka avulla voimme katsoa, kuinka ison kirjeen/paketin voimme maksimissaan Afrikkaan lähettää.

Me olemme siis Mikon kanssa yhdessä kummeja ja maksamme kuussa 30 euroa. Raha ei mene suoraan A:lle, vaan hänen alueelleen ja World visionin hankkeisiin, mutta tokihan A saa oman osansa tuestamme tätä kautta. Mietimme summaa, jonka lahjoitamme joka kuukausi. Oikeastihan tuo 30 euroa on todella vähän. Miettikää, kuinka monesti tuo summa menee herkkuihin, baarissa juomiin, paitaan joka jää kaapin pohjalle tai muuhun yhtä fiksuun hankintaan? Ennemmin minä laitan tuon summan johokin hyvään tarkoitukseen, sillä sen verran voi omasta elämästä luopua. En nyt pakota ketään alkamaan tähän kummihommaan mukaan, mutta ei paljoa vaadi, että voi tehdä halutessaan hyvää.

Haaveena olisi joskus päästä käymään Ugandassa katsomassa A:ta kummimatkan muodossa. Nyt jäämme innolla odottelemaan mahdollista kirjettä kaukaa Afrikasta. En oikeasti malta edes odottaa! :)

Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti