perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pienen neidin ensimmäinen syntymäpäivä

Hei vain!

Anteeksi tämä blogihiljaisuus, on ollut aika kiireinen arki. Laitan meidän kuulumisia tässä pääsiäisen aikana, kunhan saan hetken omaa aikaa :)

Mutta se tärkein... meidän neiti täyttää tänään vuoden! 

Rakas neitimme syntyi 30.3.2017. Pieni tarina pienen neidin hurjasta alusta löytyy täältä. Vauvavuosi on ollut todella helppo, ja neiti on ollut oikein tyytyväinen ja hyvin nukkuva vauva. On ollut ihana kokea ns. normaali vauva-arki esikoisen refluksin ja itkuisuuden jälkeen. Useasti löysin itseni tuijottamasta pientä nukkuvaa neitiä ; "Miksei se itke? Onko se varmasti elossa? Onko tämä ihan normaalia?" :D Hassua, kuinka voikin olla kaksi niin erilaista vauvaa.

Pieni neitimme on osoittautunut hyvinkin temperamenttiseksi tytöksi. Nyrkit heiluu, jalat hakkaa lattiaa ja naapuritkin kuulee kun neiti ei saa tahtoaan periksi. Että terve vain! Vastavuoroisesti neitimme on kova hymyilemään, hihittelemään ja juttelemaan. Uusia ihmisiä katsellaan hieman kulmien alta, varsinkin miehiä. Etenkin pappa saa osakseen karmivia katseita ja ison itkun. Pienen draamailun ja tuijottelun jälkeen papankin syli kelpaa.

Juhlimme ensimmäisiä synttäreitä pääsiäisen alla, ja teemaksi valikoituikin tadaddadaaa; pääsiäinen. Toki halusin synttäreille myöskin vaaleanpunaista, jota oli koristeissa ja kattauksessa. Kukiksi valikoitui kimppu tulppaaneja, ja vaaleanpunaisen rinnalla juhlissa näkyi ripaus keltaista sekä vihreää. Juhlat olivat palmusunnuntaina, joten meillä vierailleet virpojat osallistuivat myöskin koristeluun tuomillaan virpomisoksilla. Liekö olleet kalliita nuo höyhenet tänä vuonna, kun yhdessäkin oksassa oli peräti yksi höyhen..... mutta ei hätää, saimme sellaisenkin, jossa oli jopa kaksi höyhentä!


Juhlissa oli paljon pieniä vieraita, joten päätin tehdä smoothiekakun, joka oli tehty kokonaan hedelmistä. Käytin kakkuun Bonnen hedelmäsoseita, eikä kakussa ollut yhtään lisättyä sokeria. Lisäksi meillä oli mm. kinderpiirakkaa, tipukakkua ja mutakakkua.


Neidin synttärikakku oli seeprakakku, jossa oli makuina vadelma ja valkosuklaa. Päällä oli hieman pääsiäisherkkuja ja pohjana gluteeniton suklaakeksirouhe. :)

Lahjaksi neiti sai meiltä kuvassa näkyvän puhuvan pehmokoiran. Meillä on myös ihana puinen nukkekoti jemmassa, mutta annamme sen sitten, kun neiti on vähän isompi. Neiti sai vierailta lahjaksi vaatetta, leluja ja astioita. Yksi lempileluista oli kummitädin antama leikkikännykkä, johon puhutaan toisinaan pitkiäkin puheluita; "mitä? äitii, aloo!" :D 

On tuo neiti kyllä semmoinen tänttärä, että ei tule hänen kanssaan tylsää päivää :)

~

" Mistä on meidän 1-vuotias tehty?

Kuolasta, hihittelystä, kaukosäätimistä, maissinaksuista,
kiipeilystä, tanssimisesta, kovasta kiljunnasta, pitkistä haleista, 
piiloleikistä ja pienistä mielenilmauksista, niistä on meidän 1-vuotias tehty" 

Paljon onnea rakas pieni prinsessa! 


Terkuin Jenni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti