tiistai 2. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

Heippahei!

On jälleen aika kerrata vuoden 2017 tapahtumat. Takana on yksi elämäni ihanimmista vuosista! :)

Tänä vuonna olen kokenut paljon iloa ja surua, kokenut menetyksiä ja saavuttanut suuria asioita. Minusta on tullut äiti pienelle tytölle. Samoihin aikoihin rakas pappa nukkui pois. Olen opetellut venymään, joustamaan ja jakamaan huomiota kahdelle lapselle. Olen kuullut "rakastan sinua äiti". Olen valvonut öitä. Esikoiseni on mennyt päiväkodin isojen ryhmään. Olen aloittanut uuden harrastuksen. Olen kasvanut ihmisenä. 

Tänä vuonna minusta tuntuu, etten ole ehtinyt nähdä kavereita ollenkaan! Perhearki vie paljon aikaa, ja Mikko tekee suhteellisen pitkää työpäivää. Yksi lupauksista ensi vuodelle onkin, että näen enemmän ystäviä :)

Tässäpäs pientä koostetta meidän vuodesta 2017:

TAMMIKUU

Tammikuussa leikimme paljon joulupukin tuomilla leluilla. Yksi pojan lemppareista oli eläinlotto, jota pelattiin useita kertoja päivässä. Kova pakkanen aiheutti sen, että oltiin paljon sisällä. Minulle ei tainnut olla sopivia toppahousuja olemassakaan :D

Tammikuussa meillä on aina perinteinen auton katsastus, ja perinteen mukaan se ei mene ikinä läpi! Myös poika oli kova korjailemaan (on yhäkin) erilaisia koneita, etenkin autoja. Niitä korjaillaan harva se päivä. Yleensä autosta on menneet renkaat puhki :)

Tammikuun lopussa hyvä ystäväni sai pienen tytön 


HELMIKUU

Helmikuussa pakkaset hieman hellitti, ja pääsimme nauttimaan lumesta! Teimme takapihalle paljon poroja ja hevosia, jolla ratsastettiin pitkiä aikoja.

Tytöt yllättivät minut ihan täysin babyshowereilla! Sain lahjaksi ystäväni ompeleman unipesän sekä vaippakakun, joka sisälsi kaikkea ihanaa. Meillä oli myös pöytä täynnä herkkuja ja niitä taidettiin syödä sen jälkeen vielä viikon ajan :D

Pidimme peli-iltoja, jotka taisivatkin olla vuoden viimeisiä. Meidän pelitiimillä on vähän kiireistä arkea ollut tämä vuosi, emmekä ole ehtineet harmiksemme kovin pelailemaan.

Helmikuussa ystäväpiiriin syntyi myöskin pieni tyttövauva :)MAALISKUU

Maaliskuussa nautin äitiyslomasta ja laitoin kotia valmiiksi pientä tyttöä varten. Kasasimme pinnasängyn, ja otimme rattaat varastosta. Kohta hän on täällä :)

Ihan kuun lopussa meille syntyi ihana pieni tyttö. Hän otti vauhtia teho-osaston kautta, mutta siitä selvittiin. Ehkä yksi elämäni rankimmista viikoista.

Lisää pienestä neidistä täällä


HUHTIKUU

Huhtikuun alussa pääsimme vihdoin sairaalasta kotiin! Nautimme perheen yhteisestä ajasta ja tutustuimme uuteen pieneen. 

Kuun lopussa pidimme perheen ja kummien kesken kastejuhlat. Juhlat menivät mukavasti, ja neiti oli juhlien ajan hyvin tyytyväinen.

Huhtikuussa pappani nukkui pois, ja se oli aika pysäyttävä hetki. Ikävä on suuri 


TOUKOKUU

Toukokuussa lenkkeilimme paljon ja Mikkokin palasi jo töihin. Pääsin myös herättelemään pitkästä aikaa ompeluharrastustani ja tein neidille uuden suojaverhon turvakaukaloon! 

Mikolla oli työporukan virkistysreissu, ja hän oli viikonlopun Berliinissä. Menimme häntä kentälle vastaan ja poika oli aivan haltioissaan suurista lentokoneista . Toki juoksi myös Mikon syliin, kun huomasi että sieltähän se tulee :)

Äitienpäivää juhlimme lumi- ja räntäsateessa. Mukava ilma toukokuussa :D

Pappani pääsi haudan lepoon 

Hyvä ystäväni sai toukokuussa pienen tytön :)


KESÄKUU

Kesäkuussa oli muutama lämmin päivä, ja nautimme paljon ulkoilusta. Kävimme leikkimässä kummityttöni luona ja pyörähdimme Suomen tivolissa. Olihan se kuulkaas leuhkaa poikaa, kun pääsi itse ajamaan autoa radalle! :)

Juhannusta vietimme minun perheen luona Pudasjärvellä, ja pelasimme paljon mölkkyä. Myös poika innostui mölkystä ja teki komeita kaatoja.


HEINÄKUU

Heinäkuun alussa oli serkkuni, parhaan lapsuustoverini häät. Meidän poika oli häissä niin komeana! 

Kummipoika oli meillä viikonlopun kyläilemässä, ja ehdimme tehdä vaikka ja mitä. Käytiin Superparkissa, hypittiin trampoliinilla, pelattiin mölkkyä, katsottin elokuvia jne. Ihan hurjaa, että kummipoikani menee jo yläkouluun!

Minä pääsin heinäkuun puolivälissä vähän viihteelle, ja kävin katsomassa Antti Tuiskua. Onhan se ihana! 

Heinäkuun lopussa kävimme Escurialissa, joka oli kyllä pettymys. Todella huonosti hoidetut tilat ja eläimetkin ihan likaisia. Ruohoja ei oltu ajeltu, ja linnunkakkaa oli joka paikassa. Emme taida mennä uudestaan.

Heinäkuussa ystäväpiiriini syntyi jälleen tyttö :)


ELOKUU

Elokuussa teimme lomareissun. Suurin matkakohteemme oli Muumimaailma. Oli yllättävän helppoa matkustaa vauvan ja taaperon kanssa autolla, vaikka sitä etukäteen vähän pelättiin :)

Poika oppi piirtämään pääjalkaisia, ja keskikuvassa on isi. Ihan on näköinen :D

Elokuussa olimme myös yötä ukilla ja mummilla, sekä kävimme heidän kanssaan Kuusamon suurpetokeskuksessa. Pieni neitimme örisi paljon karhuille :)

Elokuussa hyvä ystäväni sai tytön! SYYSKUU

Syyskuussa retkeilimme Koitelissa ja pojalla alkoi päiväkoti. Hän siirtyi isojen ryhmään, ja oli syksyn ajan ryhmänsä pienin. Stressasin siirtoa etukäteen kauhesti, mutta pojalla on mennyt ryhmässä todella hyvin. Varsinkin, kun pienten ryhmän ihana hoitaja siirtyi mukana :)

Mikon kanssa juhlimme vuosi- ja hääpäiväämme pakanemalla kahdestaan suljetusta huoneesta. Huikea päivä!

Kävin myös joulumammojen kanssa viihteellä, ja iltaan kuului jos jonkinmoista kädenjatketta. Ihanat tytöt! Joulumammojen kanssa on tutustuttu silloin, kun odotin esikoista. Meillä oli facebookissa äitien oma ryhmä, ja sovittiin sitten pienemmällä porukalla treffit. Nyt olemme tekemisissä päivittäin.

Syyskuussa aloitin uuden harrastuksen, kantritanssin. Yllättävänkin hauskaa hommaa!

Syyskuun lopulla juhlimme meidän pienen neidin 6 kk päivää kummien ja perheen kesken. Puolet vauvavuodesta takana 


LOKAKUU

Lokakuussa kävimme Mikon kanssa romanttisesti ravintolassa, niinkuin kuvasta näkyy. Harald on meidän yksi lempiravintoloistamme, ja siellä on aina ihana tunnelma :)

Olemme nauttineet syksyn sadosta ja poika oli innokas nostamaan perunoita sekä porkkanoita. Kävimme syksyllä myös paljon marjassa.

Lokakuun lopulla saimme ensilumen, ja lunta tulikin aika paljon!


MARRASKUU

Marraskuussa juhlimme isänpäivää, ja teimme tänä vuonna isille sekä papoille autokortit, 

Marraskuussa oli myös hyvän ystäväni polttarit, ja nautin itsekin päivästä kovasti koska ne olivat peliteemaiset. Huikea viikonloppu, joka sisälsi jättiläismastermindia, real life - cluedoa, escape roomia, tietovisaa jne. Meillä oli myös polttarisauna kaikkine taikoineen, jonka minä sain kunnian vetää :) 

Poikamme täytti marraskuun lopussa kolme vuotta, ja pidimme hänelle Ryhmä Hau - synttärit. On hän niin rakas! 

Hyvä ystäväni sai marraskuussa pienen pojan :)


JOULUKUU

Joulukuun alussa oli hyvän ystäväni häät. Kävimme häissä ilman lapsia, ja oli ihana päästä juhlimaan ihan kahden kesken. Iso kiitos hoitajille! :)

Poika sai kuun alussa ihan oikeat sukset, ja kävimme hiihtelemässä. Latu oli kovin jäinen ja hiihtäminen oli hieman takapainotteista, emmekä ole hiihtäneet sen jälkeen. Ehkä me vielä joskus :D

Joulu oli tunnelmallinen ja kaunis, koska ulkona oli todella paljon lunta. :)Uuttavuotta juhlimme kotona, koska lapset olivat vähän nuhaisia ja pojalla oli lisäksi inhottava yskäkin. Kävimme kodimme lähellä pienessä tapahtumassa katsomassa ilotulitusta ja laskemassa mäkeä. Mukava tapahtuma :)

Lupauksia ensi vuodelle:

- Näen enemmän ystäviä
- Nukun enemmän!
- Annan aikaa myös itselleni :)

Toivon, että vuosi 2018 tulee olemaan ihana, paljon antava, kasvattava ja samalla lempeä. 

Jenni Ei kommentteja:

Lähetä kommentti