keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sairastelijan kokkailut osa 1

Mhh, töissä on ollu paaaaljon räkäisiä lapsia koko viikon. Mulla tuli heti maanantain jälkeen sellainen väsymys ja aivastelin illan. Tiistaina se sitten paheni ja tänään nousi kuumettakin. Ei mulla onneksi paljoa oo, mutta parempi levätä ja olla vaan :)

Tai no.. päätin tekaista kasvissosekeittoa! Keksin reseptin itte ja elkää huolehtiko, en oo rehkiny liikaa. Tuo keiton ohje on nimittäin niin helppo, ettei edes uskoisi. Maku sen sijaan on hurrrrjan hyvä. :)

Mikko lähti käymään kaupassa ostamassa tarvikkeita, suurin osa meiltä kyllä löyty kottookin.

Tässä kaikki mitä tarvitsee: ruokakermaa, perunaa, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, punasipulia, ruohosipuli, maustelientä ja mausteita. Nam. Toki noittein keittämiseen tarvii vielä vettä.


Kaikki kasvikset ja juurekset kattilaan kiehumaan! Laita joukkoon myös mausteliemi. Itse käytin nyt lihaliemikuutiota ku kasvislientä meillä ei ollutkaan. Anna kiehua niin pitkään, että kasvikset on kypsiä, eli niistä menee haarukka juuri ja juuri läpi. Elä keitä liikaa.

Kun kasvikset ovat kypsiä, nostele ne varovasti blenderiin. Laita keitinvettä mukaan n. 1dl. Kaada sekaan ruokakerma. Itse käytin Valion maustettua 3 juuston ruokakermaa, joka antoi kasvissosekeitolle aika mukavan maun. Säästä keitinvettä erillisessä astiassa ja mikäli sosekeitto on liian paksua, voit lisätä siihen vähän vettä ja sekoittaa blenderillä uusiksi. Mausta haluamallasi tavalla ja sekoita. Itse laitoin paprikamaustetta, aromisuolaa ja pasta basilicoa.

Kasvissosekeiton kanssa sopii juuri paistettu patonki. Ja sitten ei muuta ku naattimaan! :)



Kasvissosekeitto

3 isoa / 5 pientä perunaa
4 porkkanaa
1 lanttu
1 palsternakka
1 sipuli
vähän ruohosipulia
persiljaa
mausteliemikuutio (kasvis/liha)
ruokakermaa 2.5 dl (3 juuston ruokakerma oli itsellä)
mausteet

1. Kuori kasvikset ja pilko ne pieniin paloihin.
2. Kiehauta kaikki kasvikset kattilassa. Anna kiehua kypsäksi. Laitan joukkoon mausteliemikuutio.
3. Ota talteen keitinvesi ja nostele kasvikset blenderiin.
4. Laita blenderiin kasvisten sekaan n. 1dl keitinvettä ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.
5. Tarkista maku, mausta haluamallasi tavalla.
6. Tarjoile esimerkiksi patongin kera.
7. ENJOY! :)

Ja tämä on ihan oikeasti hyvää! 

Terkuin vatsa täynnä oleva Jenni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti