perjantai 12. kesäkuuta 2015

Homemade frisbee

Jovain.

Mää tein tänään frisbeen. Ihan omassa kotiuunissa.

Löysin siis netistä "helpon ja maukkaan" leipäohjeen, mitä oli suositeltu eräässä keskustelussa. Kaiken hyvän lisäksi tämä tehtäisiin ilman hiivaa, ja valmistukseen menee pari minuuttia. Sopii kuin reikä munkkiin! Ei muuta ku tekemään.

Innoissani, tuoreen kauraleivän maku suussani sekoittelin aineksia.

Nom nom.

Ohjeessa käskettiin pistämään haarukalla reikiä leipään, kun se odotti pellillä uuniin menoa. Tässä vaiheessa mietin, että jotain olisi pielessä, koska reikiä ei tullut. Taikina oli niin vetelää, että siinä mitkään reiät pysyneet!

Noo, muistelin joskus jonkun sanoneen, että leipätaikinan pitää olla löysää. Tämä siis hyvä.

Laitoin leivän uuniin ja nautin huumaavasta tuoksusta. Pintakin alkoi saamaan väriä. JES! Minä osaan tehdä leipää!

Annoin olla tarvittavan ajan ja otin pois. Se jopa kohosi vähän. Olenpa taitava. Nostin leivän pöydälle ja innoissani kokeilin, miltä se tuntuu. Kova. Kivikova.

Niitä haarukan reikiä ei muuten näkyny. Pinta oli niin kova, että päätin tehä reiät puukolla.

Aivan hyvä frisbee!


Innostuitko? Tee sinäkin oma!

2,5 dl vehnäjauhoja,
2,5 dl kaurahiutaleita,
1 rkl leivinjauhetta
ja
1 tl suolaa
sekoitetaan!

Lisää joukkoon 3 dl vettä.

Sekoita kaikki mössöksi!

Kaada pellille. Töki reikiä haarukalla (tai myöhemmin puukolla).
Paista uunissa 225 asteessa 15-25 minuuttia.

Sitten vaan haastat ystäväsi frisbeegolfffiin!

Tarina jatkuu..

Itseasiassa luin netistä vinkkejä. ja laitoin leivän päälle liinan. Pinta pehmeni! Oho! 

Leikkasin innoissani itelle palan. Raaka. Sisältä täysin raaka.

Ei näin.


Terveisin Suomen seuraava masterchef ja ei yhtään, ei ollenkaan ärsyyntynyt Jenni

..
Hyvää päivänjatkoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti