torstai 21. toukokuuta 2015

Vauvakinossa

Kuva: Finnkino

Mitä? Mikä?

Mepäs käytiin tänään pikkuherran kanssa elokuvissa! Oikeastaan meillä oli jouluvauvojen kanssa pienimuotoinen "miitinki" samalla. :) Finnkino siis järjestää muutaman kuukauden välein vauvakinoja, joissa on tarkoitus olla yhdessä vauvan/taaperon kanssa.

Finnkinon info:

" Vauvakino-näytöksen ajaksi on teatterin aulatiloihin järjestetty vaunuparkki, johon lastenvaunut voi jättää. Voit ottaa mukaan saliin kantokassin tai turvaistuimen, jossa vauvasi voi nukkua leffan aikana. Salissa on hoitopöytä sekä mikroaaltouuni vauvanruokien ja maidon lämmittämistä varten. Vauvakino-elokuva esitetään aina puolivalossa ja normaalia pienemmällä äänenvoimakkuudella. Salissa vauvaa voi pitää sylissä, voi liikuskella ympäriinsä, ja salista voi myös halutessaan välillä poistua."

Elokuvana oli The Second Best Exotic Marigold Hotel . Romanttinen komedia.

Kuva: Finnkino

Leffaevääksi ostin vähän karkkia sekä pienet popparit. VINKKI: Pienet popparit mahtuu isoon tyhjään finnkinon muoviseen karkkipussiin pahveineen päivineen. Helppo kantaa, kun on muutakin kannettavaa ( kaukalo, hoitolaukku yms). Siinä pussissa on vielä ne kantokahvatki. :)

Pikkuherralle otin mukaan hoitolaukkuun peruskamat sekä lisäksi viltin ja leluja. 

No miten meni?

Vauvakinossa oli yllättävän paljon porukkaa. Lapset olivat oman arvion mukaan iältään 2 kk - 2v.. Minullahan oli siis mukana viikkoa vaille 6 kk ikäinen poitsu.

Aulassa oli hoitopöytä, mutta itse en sitä käyttänyt. Olin varannut paikat ensimmäiseltä riviltä, ihan salin edestä. Tämä oli todella hyvä, sillä lattialle oli helppo levittää oma viltti ja antaa pikkuisen touhuta siinä. Siinä lattialla sitten vaihtelin vaipatkin. Helppoa, ei tarvinnut siirtyä minnekään!

Hieman isommat lapset juoksenteli ja touhusi siinä salin etuosassa myös, mikä ei ainakaan minua häirinnyt ollenkaan. Pientä itkukonserttia kuului ajottain ympäri salia, mutta niinhän noissa vauvakinoissa taitaa ollakin. Aika monet lapset näyttivät nukkuvan päikkäreitä leffan aikana, mutta esimerkiksi meidän herra ei malttanut nukkua. Näin ollen katselimme yhdessä elokuvaa tai pikkuherra leikki lattialla.

Kauheasti en itse osannut elokuvaan keskittyä. Osittain johtuu kylläkin siitä, että elokuva oli aika tylsä. En malttanut olla pusuttelematta poitsua ja pitihän sitä hyppyytellä ja välillä unohduin sen kanssa lattialle leikkimään. Niin mikä elokuva?:D

Muutamalla äidillä vauvat nukkuivat lähes koko elokuvan ajan. Nämä ilmeisesti saivat katsottua elokuvan rauhassa alusta loppuun. :)

Kokemuksena oli mukava. Elokuvan aikana sai kerrankin jutella, eikä vierustoveri katsonut vihaisesti ja paheksuvasti. Salissa oli leppoinen ilmapiiri. Osa äideistä ujosti hymyili, kun oma lapsi kiukutteli  Ketään ei katsottu pahalla, ennemmin tarjottiin apua, jos näki että lapsella harmittaa. Ehkäpä jokainen vauvakinoon tullut on asennoitunut niin, että siellä voi kuulua itkua ja parkua. 

Pikkuherra oli elokuvissa oikein hienosti. Välillä tuli pienen pieni itku, kun väsy tai nälkä yllätti ja äidin syli auttoi. Kaikista mahtavin juttu taisi olla SUURI iso ruutu mitä sai töllöttää! Poitsu aivan haltioituneena katsoi elokuvaa. Musiikin soidessa kädet vispasi mahottomasti. <3 

Omat vinkit vauvakinoon meneville

* Varaa paikat eturivistä, mikäli lapsesi viihtyy lattialla touhuten
* Ota mukaan lapselle viltti (leikkiä tai unta varten) sekä omia leluja. Jonkin verran leluja on myös finnkinon puolesta.
* Ota mukaan tuttinauha!! Nimimerkillä ei muuten löydy tuttia hämärässä teatterissa.
* Mikäli tulet rattaiden kanssa, ota vaunukoppa mukaan saliin. Siellä pienen on hyvä nukkua päikkäreitä.
* Popparivinkki ylempänä

Ja ennenkaikkea; ota mukaan rento asenne! Vauvakinossa ääntä kuuluu muualtakin kuin elokuvasta :)

Kaverin kanssa elokuvissa :) Pikkuherralla kasvot piilossa..

Tekohymyäiskä

Terkuin yhden kokemuksen rikkaampi Jenni

P:S. Äitini sanoin; ei meillä vaan ollu tuollasia elokuvajuttuja kun sinä olit pieni! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti