tiistai 6. helmikuuta 2018

Pakkasaamuna paleltaa..

..pieniä sormia punoittaa..

Moikka! :)

Meillä on täällä kunnon talvi. Ulkona on paaaaljon lunta ja pakkanen paukkuu. Kaikkialla on niin kaunista, varsinkin kun aurinko välillä pilkahtelee pilvien takaa.

Parasta pakkaspäivänä on leipoa jotain ja nauttia takkatulen lämmöstä. Tällä viikolla leivoimme sämpylöitä. Olen aina ollut huono leipuri, mutta vihdoin olen löytänyt reseptin, jolla ei ikinä epäonnistu!


~~~~~~~

Pehmeät sämpylät

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
60 g voita

1. Liota hiiva, sokeri ja suola lämpimään veteen.

2. Lisää jauhoja vähitellen.

3. Laita loppuvaiheessa joukkoon pehmeä rasva. Vaivaa niin,että
taikina lähtee irti astian reunoista.

4. Anna kohota 2-kertaiseksi (noin 30-60min) liinan alla. Itse kohotan mikrossa,
mikron ovi on kiinni, mutta mikro ei ole päällä. :)

5. Leivo sämpylöiksi. Itse otan aina niin paljon taikinaa,
kuin yhdellä kädellä saa ja pyörittelen siitä.

6. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja anna sämpylöiden
kohota sen aikaa pellillä liinan alla.

7. Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki! Itse laitan sämpylöiden pinnalle hieman jauhoja, niin pinta ei pala :)

8. Laita liina sämpylöiden päälle kun otat ne uunista. Sämpylät pehmenee :)

Sitte ei muuta kuin nauttimaan!

~~~~~~~

Terkuin Jenni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti