lauantai 26. marraskuuta 2016

Rakkautta on tuunata leikkikeittiötä yömyöhään.. :)

Moikkamoi!

Poitsulla lähestyy 2-vuotispäivä ja ollaan jo aikoja sitten päätetty että ostetaan hälle lahjaksi Ikean Duktig leikkikeittiö. Olin jo tyytyväinen koko keittiöön, mutta menin sitten eräänä iltana googlettamaan ihan vain hakusanoilla "duktig keittiö". Sattuipa sitten, niin että näytölle ilmestyi tuunattuja leikkikeittiöitä. Mitä mitä mitä? Pieni tuunaaja sisälläni heräsi heti.

Katselin monia kuvia ja hain inspiraatiota. Tottakai keittiö täytyy maalata, uunista ja mikrosta pitää saada rosteriset koska meillä itselläkin on ja mitä ihmettä on D-C-Fix?

Tilattiin keittiö Ikeasta ja postikulut olivat vain 7.90 e. Paljon halvemmaksi tuli tilata kotiin kuin lähteä tuolla meidän bensasyöpöllä sitä Haaparannasta hakemaan.

Tästä lähdettiin:

Kuva lainattu Ikean sivuilta


Ikea Duktig-leikkikeittiön tuunaus

Mitä tarvittiin:

- Valkoista Helmi kalustemaalia
- Tela ja pensseli
- Hopeasprayta
- D-C-Fixiä
- Hiomapaperia 
- Maalarinteippiä
- Mattoveitsi
- Tapettia taustaksi keittiöön

Lisäksi mies halusi vielä lisätä Ledvalot (Näitä insinöörin juttuja).




1. Ihan alkuun hiottiin kaikki puunväriset osat. Hiomapaperiksi valittiin keskivahvaa. Monissa blogeissa oli mainittu, että hiominen olisi työlästä, mutta en kyllä allekirjoita sitä. Hiominen sujui mukavasti salkkareita katsellessa ja ei ollut ollenkaan iso homma. :) Ai niin, emme tietenkään koonnet keittiötä ennen tuunausta, koska paljon helpompi tuunata ja käsitellä osat kun ne ovat irrallaan!

2. Hiomisen jälkeen maalasimme osat valkoiseksi. Tähän kannattaa valita lyhytkarvainen tela, sillä silloin telan jäljet eivät näy. Yllätyin siitä, että yksi maalauskerta riitti. Kalustemaali oli sitä hyvä, että se oli täysin hajuton ja maalin kuivumiseen ei mennyt tuhottomasti aikaa.


Palat kuivumassa :)


3. Uunin ja mikron luukku käsiteltiin hopeaspraylla jotta saimme luotua rosterisen vaikutelman. Luukkujen ikkunat suojattiin maalarinteipillä maalauksen ajaksi.



4. Sillä aikaa kun maalatut osat kuivuivat, pääsin työtason kumppuun.
Aivan mahtava tuote tuo D-C-Fix! Värejä löytyy moneen makuun ja työn jälki näyttää aivan aidolta työtasolta. 



5. Kun kaikki palat oli maalattu (myös toiselta puolelta, tämä tehtiin seuraavana päivänä), niin kokosimme keittiön. Tätä osuutta oli monessa blogissa sanottu haastavaksi, mutta eihän tuo ollut homma eikä mikään. Varmaan helpoin osuus koko projektissa!

6. Viimeisenä päällystimme vielä pahvin tapetilla (okei, tämä oli virhe, olisi pitänyt heti ostaa vaneri minkä tapetoimme sillä pahvi veti tapetin kuprulle joka näkyy myös kuvista) ja laitoimme sen taustaksi keittiöön. Valitsimme tähän tumman tiilitapetin, joka näyttää aika päheeltä ja aivan oikealta tiiliseinältä. Tarkoitus on vaihtaa tuo vaneriseen taustaan, mutta poitsu saa keittiön huomenna joten menkööt nyt tuolla pahvisella :) 

7. Mies asensi vielä Ledvalon työtasoon ja Voila! Valmis ja upea leikkikeittiö :)



Kaikkinensa projektiin meni viikko sillä olin mahataudissa mikä vähän hidasti etenemistä. Jos olisin ollut terve, olisi keittiö saatu tehtyä kolmessa päivässä. Mukava projekti ja ai että kun on hieno!

En malta odottaa poitsun ilmettä kun hän huomenna näkee keittiön :) :) Piristää varmasti vesirokossa olevaa pikkuherraa <3

PALJON ONNEA MEIDÄN RAKAS <3 :)

Terveisin Jenni

1 kommentti:

  1. Vau ku tuli hieno! Ja satoi luntakin teidän sairastupaa piristämään <3

    VastaaPoista